Yhtymähallitus, kokous 14.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 86 Valmiussuunnitelma 1.1.2024

RASDno-2023-1460

Perustelut

Raision seudun koulutuskuntayhtymän varautumistoimenpiteitä ovat muun muassa valmiussuunnittelu, jatkuvuudenhallinta, etukäteisvalmistelut, koulutus sekä valmiusharjoitukset.

Aikaisemman ohjeistuksen ja suunnitelmien rinnalle on laadittu valmiussuunnitelma, jossa on selvitetty, miten häiriötilanteet ja poikkeusolot vaikuttavat kuntayhtymän tehtäviin ja toimintaan, toiminnassa ja tehtävissä tapahtuviin muutoksiin, miten toiminnan jatkuvuus turvataan sekä toimenpiteet normaalioloihin palaamiseksi.

Kuntalain mukaisesti myös kuntayhtymän hallintosäännössä on annettu tarpeelliset määräykset hallinnon ja toiminnan järjestämisestä, päätöksenteko- ja hallintomenettelystä sekä valtuuston toiminnasta ja normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa. Valmiussuunnitelmassa on huomioitu hallintosääntö ja kuntayhtymän toimintajärjestelmä sekä muut suunnitelmat, ohjeet ja sopimukset sekä toimintaa säätelevät lait ja asetukset.

Valmiussuunnitelmassa kuvataan konkreettiset toimenpiteet ja järjestelyt toiminnan varmistamiseksi häiriö- ja poikkeustilanteissa sekä miten hallitusti palataan normaalioloihin.

Suunnitelmassa on huomioitu Kuntaliiton ohjeistus Turvallisuutta koskevien asiakirjojen salassapidosta. Suunnitelman yleinen osa on julkinen.

Ehdotus

Yhtymähallitus hyväksyy valmiussuunnitelman.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaan.

 

Liitteet

Oheismateriaali