Yhtymähallitus, kokous 7.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 23 Tontin vuokraus Raseko talon rakennuttamiseen

RASDno-2024-460

Perustelut

Rasekon ammattiopiston rakennusosastolla toteutetaan opiskelijatyönä uusia pientaloja. Rakennusalan laadukkaan ja työelämälähtöisen ammattiosaamisen opetus- ja harjoittelutoiminta mahdollistuu todellisessa tuotannon ympäristössä, jossa opiskelijaoille luodaan aidot ja työelämälähtöiset olosuhteet osaamisen kehittymiselle.

Rasekon rakennuttaminen mahdollistaa opetustoiminalle nykyaikaiset olosuhteet jokaiseen tarpeeseen ylläpitämällä työmaatoimintoja rakennettavien tonttien yhteydessä. Näiden työmaan sosiaali- ja henkilöstötilojen, varastojen sekä muiden lakisääteisten ja opetuksellisesti tarvittavien toimintojen ylläpitämisessä tulee huomioidea synergia ja logistiikka. Tästä syystä on kokonaistaloudellisesti ja toiminnallisesti perusteltua hankkia em. toiminnalle useampia rakennuskohteita samalle alueelle.

Työpäällikkö ja rakennusosaston opettajat esittävät, että Raision seudun koulutuskuntayhtymä vuokraa kolmannen tontin Raision Makslanpellon pientaloalueelta aikaisempien vuokratonttien vierestä Raision kaupungin omistaman tontin, kiinteistötunnus 680–5–560–1, jonka pinta-ala on 946 m2. Tontin osoite on Tahkokuja 2, Raisio.

Esityksen perustelu: 1. Työelämälähtöinen rakennustuotannon toimintaympäristö 2. Opetusta mahdollistava ja tutkintoa tukeva oppimisympäristö 3. Pientalon rakennuttamisen laajat osaamisen osoittamisen mahdollisuudet 4. Opetus- ja toimintaympäristön synergian sekä logistiikan saavutettavuus 5. Alueelta on nyt vuokrattu 2 kpl tontteja, Tahkonkujat 1 ja 3.

Ehdotus

Yhtymähallitus antaa luvan vuokrata kolmannen tontin Makslanpellon alueelta osoitteesta Tahkokuja 2.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaan.