Yhtymähallitus, kokous 1.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Vuoden 2023 talousarvion toteutuma

RASDno-2024-61

Perustelut

Kuntalain 113 § mukaan yhtymähallituksen on laadittava tilinpäätös tilikautta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä ja annettava se tilintarkastajien tarkastettavaksi sekä tilintarkastuksen jälkeen saatettava yhtymävaltuuston käsiteltäväksi kesäkuun loppuun mennessä. Yhtymähallitus ja johtava rehtori allekirjoittavat tilinpäätöksen ja vastaavat sen sisällöstä.

Yhtymävaltuuston valitsemana tarkastuslautakunnan on valmisteltava hallinnon ja talouden tarkastusta kokevat asiat sekä arvioitava, ovatko valtuuston asettamat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet toteutuneet.

Päättyneen tilivuoden tapahtumat on pääosin saatu kirjattua. Toteutumaennuste esitellään kokouksessa.

Ehdotus

Yhtymähallitus merkitsee tiedokseen vuoden 2023 tilinpäätöksen tämänhetkisen tilanteen ja antaa luvan valmistella tilinpäätös kokouksessa esitellyn mukaisesti.

Kokouskäsittely:

Johtava rehtori esitteli tilikauden tuloksen valmistelua seuraavasti:

Raision seudun koulutuskuntayhtymän tilikauden 2023 tulos on saatu kirjattua. Talousarviossa tilikaudelta oletettiin tulevan alijäämää 59 000,00 euroa.

Tulokseen vaikutti positiivisesti varsinaisessa suoritepäätöksessä saatu ennakoitua suurempi valtionosuus 18 995 268,00 euroa sekä korkotuotot, joiden vuoksi toteutumavertailu näyttää ylijäämää 746 323,79 euroa.

Tuloksesta tehdään 700 000,00 euron varaus Eeronkuja 3:ssa tehtävään saneeraukseen. Ylijäämäksi jää 46 323,79 euroa.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaan.


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöön panoa. 
Lisäksi oikaisuvaatimusta ei voi tehdä päätöksestä, joka koskee työnjohdollista ohjausta.