Yhtymähallitus, kokous 28.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 62 Vuoden 2024 talousarvion ja toimintasuunnitelman esittely

RASDno-2023-441

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Raision seudun koulutuskuntayhtymän vuoden 2024 talousarvion ja toimintasuunnitelman valmistelu on aloitettu. Ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmän mukaan rahoituksesta 70 % tulee perusrahoituksena, 20 % suoritusrahoituksena ja 10 % vaikuttavuusrahoituksena. Ammatillisen koulutuksen järjestäjien osuudet vuodelle 2024 varattavasta määrärahasta vahvistuvat vasta loppuvuodesta.

Talousarvion laadinnassa lähdetään siitä, että tavoitteellisten opiskelijavuosien määrässä, kuntayhtymän valtionosuusrahoituksen tasossa ja hankerahoituksen määrässä ei tapahdu suuria muutoksia ainakaan vähenevästi. 

Kustannusten osalta huomioidaan henkilöstömenojen ja kustannusten nousu.

Toimintasuunnitelmassa painotetaan työelämän kanssa tehtävän yhteistyön kehittämistä, opintojen henkilökohtaistamista sekä kokonaisten tutkintojen että tutkinnon osien suorittamiseen ja tutkinnon osaa pienempien kokonaisuuksien tarjontaa sekä kuntayhtymän toimintakyvyn ylläpitämistä sekä lainsäädännössä ja toimintaympäristössä tapahtuvien muutosten tuloksellista läpiviemistä.

Talousarvio ja toimintasuunnitelma valmistuu yhtymähallituksen ensimmäiseen käsittelyyn 28.9.2023 kokoukseen, jonka jälkeen siitä pyydetään jäsenkuntien lausunnot. Yhtymähallituksen esitys valtuustolle käsitellään 9.11.2023 kokouksessa.

Ehdotus

Yhtymähallitus keskustelee tulevan vuoden valmistelusta ja evästää budjetointi- ja suunnittelutyötä.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaan.

Perustelut

Raision seudun koulutuskuntayhtymän luonnos talousarvioksi ja toimintasuunnitelmaksi vuodelle 2024 sekä taloussuunnitelmaluonnos vuosille 2024-2026 on valmistunut. Johtava rehtori esittelee luonnoksen. Kuntayhtymän jäsenkunnille varataan mahdollisuus lausua asiasta lokakuun aikana.

Yhtymähallitus käsittelee esityksensä valtuustolle 9.11.2023 kokouksessa.

Ehdotus

Yhtymähallitus päättää pyytää jäsenkunnilta lausunnon kuntayhtymän talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta vuodelle 2024 ja taloussuunnitelmasta vuosille 2024-2026 marraskuun 1. päivään mennessä.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaan.

Liitteet

Oheismateriaali