Yhtymähallitus, kokous 24.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 55 Euroopan taontakaupunkien verkosto

RASDno-2023-787

Perustelut

The Ring of Cities of Ironworks (Euroopan taontakaupunkien yhdistys) on vuonna 2001 perustettu yhdistys, jonka tavoitteena on tukea jäsenkuntien taontakulttuuria kaikilla tasoilla ja kehittää toimintaa sekä jakaa kokemuksia jäsenten kesken. Jäsenenä yhdistyksessä voi olla vain kunta, jolla on näyttöä metalliteollisuuden ja/tai taonnan osalta. Yhdistyksen jäsenmaksu on 1000 euroa/vuosi. Tällä hetkellä jäseniä on vajaa parikymmentä. Yhteistoimintaa on eniten Keski-Euroopassa, jossa on taontakulttuuri on monin paikoin vahvaa.

Mynämäen kunnanhallitus päätti erota yhdistyksestä 6.3.2023. Mynämäen jäsenyys liittyi aikanaan Mynämäen käsi- ja taideteollisuusopiston kansainvälisyystoimintaan, mutta sitä on jatkettu myöhemmin Raseko kanssa yhdessä. Viime vuosina yhteistyö on ollut vähäistä mm. korona-ajan vuoksi.

Rasekon ammattiopisto on erikoistunut taontaan ja yhteistyö eurooppalaisten alueiden kanssa hankkeissa ja projekteissa sekä verkostoitumisen osalta on tärkeää. Siksi olisi hyvä, että Raision kaupunki voisi liittyä yhdistykseen.

Ehdotus

Yhtymähallitus esittää, että Raision kaupunki liittyisi Euroopan taontakaupunkien yhdistykseen. Rasekon ammattiopisto on erikoistunut taontaan ja yhteistyö eurooppalaisten alueiden kanssa hankkeissa ja projekteissa sekä verkostoitumisen osalta on tärkeää.

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaan.


Muutoksenhaku

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöön panoa. 
Lisäksi oikaisuvaatimusta ei voi tehdä päätöksestä, joka koskee työnjohdollista ohjausta.